Volledig scherm
vuilnis vuilniszakken stock afval rommel vrijstaand gemaakt © Getty Images

Afvalstation Bergambacht vanaf januari veel vaker open

Het afvalbrengstation aan de Veerweg (N478) in Bergambacht krijgt veel ruimere openingstijden. Per 1 januari is het zes dagen per week open in plaats van de huidige twee dagdelen per week. Dat is noodzakelijk, omdat dan ook de inwoners van de dorpen Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel hun grof huishoudelijk afval naar Bergambacht moeten brengen. 

Deze groep maakt nu nog gebruik van de milieustraat in buurgemeente Krimpen aan den IJssel, maar daar komt per 1 januari verandering in. De overeenkomst voor het gebruik van de milieustraat in Krimpen loopt aan het einde van dit jaar af. Krimpenerwaard wil dat contract niet verlengen, omdat dat relatief duur is. De gemeente kan 80.000 euro besparen door de dorpelingen van Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk voortaan naar  Bergambacht te verwijzen.

Afhankelijk van hun woonplaats kunnen inwoners ook terecht bij de afvalbrengstations in Gouda en Lopik. B en w willen daar een einde aan maken. Het is de bedoeling dat de locatie in Bergambacht te zijner tijd wordt vernieuwd en uitgebreid zodat alle inwoners uit het gehele poldergebied naar dezelfde inzamelplek kunnen.

In samenwerking met indebuurt Gouda