Volledig scherm
Archieffoto. © ANP XTRA

Aldi toch niet naar Reeuwijkse Randweg

Bodegraven-Reeuwijk voelt er niets voor om het filiaal van Aldi in Reeuwijk-Dorp te verplaatsen naar een plek bij de Reeuwijkse Randweg in Reeuwijk-Brug.

Wel wil de gemeente meepraten over een eventuele verhuizing binnen Reeuwijk-Dorp. Volgens b en w past een supermarkt buiten de bestaande winkelcentra niet binnen het gemeentelijk beleid, waarin staat dat winkels zo veel mogelijk bij elkaar gevestigd moeten zijn in bestaande winkelcentra. Ook vrezen b en w dat een extra supermarkt in Reeuwijk-Brug negatieve gevolgen heeft voor de Miereakker en het Bruggehoofd waar Jumbo en Coop zijn gevestigd. Volgens de discounter past een plek langs de Randweg hen goed, omdat zij ruimtelijk gezien meer te vergelijken zijn met een bouwmarkt dan met een full servicesupermarkt.

Verzoek

Ook deed Aldi een verzoek voor woningbouw op de huidige plek in Reeuwijk-Dorp. De gemeente laat weten dat als Aldi de huidige locatie aan de Dorpsweg verlaat, wat nog niet zeker is, daar woningen kunnen komen onder de voorwaarde dat een winkel voor dagelijkse goederen in Reeuwijk-Dorp behouden blijft.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda