Een reizende tentoonstelling over de lhbti-emancipatie is nu te zien in het Huis van de Stad. Jan Geerink (links) en Hans Bax van de Regenboog Alliantie Gouda wilden de expositie zo snel mogelijk naar Gouda krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een reizende tentoonstelling over de lhbti-emancipatie is nu te zien in het Huis van de Stad. Jan Geerink (links) en Hans Bax van de Regenboog Alliantie Gouda wilden de expositie zo snel mogelijk naar Gouda krijgen. © Pim Mul

Alles wat je moet weten over 40 jaar Goudse lhbti-emancipatie

Wanneer kreeg Gouda voor het eerst een gaykroeg? Wat waren de plekjes waar homoseksuele mannen elkaar stiekem ontmoetten? En hoe kwam er een einde aan de Goudse afdeling van het COC? Die vragen worden allemaal beantwoord in de expositie ‘With Pride’, die tot het einde van deze maand nog te zien is. 

Het gaat hier om een reizende tentoonstelling die vorig jaar in het leven geroepen werd en sindsdien door het hele land reist. Aan de hand van foto’s, krantenartikelen en verhalen wordt de geschiedenis van lhbti’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) verteld. 

In samenwerking met indebuurt Gouda