Studente Ruby van Rijn van MboRijnland doet examen nagelstyling en lakt de nagels van haar moeder Joyce van Rijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Studente Ruby van Rijn van MboRijnland doet examen nagelstyling en lakt de nagels van haar moeder Joyce van Rijn. © Sandra Zeilstra

Alsnog praktijkexamen bij MboRijnland: ‘Echt model is fijner dan een pop’

MboRijnland is hard bezig om examenkandidaten alsnog hun praktijkexamens te laten afleggen. In Gouda staan er ruim 3000 op het programma. De voorbereiding was verre van optimaal, maar dankzij digitale lessen, YouTube-filmpjes én hulpvaardige huisgenoten verlopen ze goed.

 1. Sigi (17): ‘Woerden is voor mij de perfecte balans tussen stad en natuur’
  PREMIUM
  groentje

  Sigi (17): 'Ik koop altijd veel te veel, zeker als ik me verveel of als ik stress heb'

  17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Charlotte de Heij gaat voor deze rubriek in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart. Vandaag: Sigi Feijen uit Woerden, ze droomt van een sneakerkast voor haar schoenenverzameling en kijkt het liefst anime; Japanse animatie­films met gevechten. ,,Dat vinden sommige mensen heel nerdachtig en gek, maar ik kan er echt van genieten.
 2. Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijkheid’
  PREMIUM

  Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijk­heid’

  Appartementen in het Evertshuis? Het gebouw verkopen? De politiek in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ziet een andere invulling voor het cultureel centrum als één van de mogelijkheden om te bezuinigen. Evertshuis-directeur Ton van Rheenen vindt het pijnlijk hoe er over het centrum wordt gesproken. ,,De politiek praat vooral over het gebouw, maar we zijn een sociaal-culturele basisvoorziening.”

In samenwerking met indebuurt Gouda