Het Goudse paasontbijt van 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Goudse paasontbijt van 2019. © Pim Mul

Alternatief voor Gouds paasontbijt: voor de deur of op je balkon

Als alternatief voor het jaarlijkse, grote paasontbijt op de Markt in Gouda komt de organisatie met eten voor je deur of op je balkon. Zo hopen binnenstadondernemers en de kerken mensen toch met elkaar te verbinden.

In voorgaande jaren schoven duizenden Gouwenaars aan om op tweede paasdag gezamenlijk aan lange tafels een vorkje te prikken. Zoals zoveel dingen is dit jaar alles anders. ,,Met dit idee kunnen Gouwenaars met de hele buurt ontbijten en toch voldoende afstand houden. Kan het niet bij de voordeur, dan is er achter misschien plek om minstens 1,5 meter van elkaar te ontbijten. Wie in een flat woont, gaat op zijn balkon zitten'', oppert Irene Klein Haneveld namens de organisatie.

  1. Wil (71) werkt als vrijwilliger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzichtig zijn’
    PREMIUM
    Vrijwilligers op leeftijd

    Wil (71) werkt als vrijwilli­ger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzich­tig zijn’

    De helft van alle Nederlanders doet op een of andere manier vrijwilligerswerk. Van gastvrouw bij de schouwburg, tot koffiedame in het verzorgingshuis, materiaalman bij de club of toezichthouder bij het zwembad. Vanwege corona slaat bij veel ouderen de twijfel toe. Wel of niet aan de slag? Wil Prins (71) weet nog niet of ze zich op 1 juli weer achter de toonbank van De Waag in Gouda meldt. ,,Ik wil op mijn gezondheid letten, maar ik mis de mensen ook.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda