Volledig scherm
PREMIUM
Massal Diouf vervolgt in de Verenigde Staten zijn middelbare school en sportloopbaan. © Sandra Zeilstra

American dream: Goudse Massal Diouf (16) vertrekt naar San Francisco

RegiosportDe droom van alle basketbaljongens is professional worden in het beloofde land: de Verenigde Staten. Massal Diouf (16) gaat met ingang van komend seizoen ruiken aan die droom. De Goudse basketballer verlaat Bouncers en zijn thuisstad voor een avontuur bij The Athenian School, een middelbare school in de buurt van San Francisco.

Quote

Het was alsof er een engel uit de hemel was neerge­daald en bij ons aan tafel zat

Massal Diouf

Aan de eettafel van zijn ouderlijk huis neemt Massal Diouf plaats op een stoel. De boomlange basketballer is net terug uit Finland, waar hij met het Nederlands team een oefenstage in aanloop naar het Europees kampioenschap tot zestien jaar had. Het was de bedoeling om de Finnen eens goed bang te maken, vertelt Diouf, want op het EK kunnen ze elkaar weer treffen en Nederland is in principe beter. Met één gewonnen en één verloren wedstrijd is dat niet echt gelukt, meldt hij met een glimlach.

Het gemak waarmee Diouf over zijn avontuur met de nationale selectie praat doet vermoeden dat hij al jarenlang deel uitmaakt van de vertegenwoordigende selecties. Dat is echter niet het geval. Omdat Massal met Bouncers niet op het hoogste juniorenniveau speelt, kwam hij oorspronkelijk niet in de plannen van bondscoach Radenko Varagic voor. Op aanvraag van Bouncers-coach Ben Ponsioen kwam er een onderlinge wedstrijd. Diouf stond tegenover drie spelers uit het Nederlands team. De Goudse basketballer scoorde 24 punten, zijn drie tegenstanders gezamenlijk 12. Varagic wilde Diouf graag aan zijn selectie toevoegen.

In samenwerking met indebuurt Gouda