Volledig scherm
PREMIUM
Arjan van Essen (49): ,,Mensen met een verslaving vinden veel herkenning en erkenning in mijn verhaal.'' © Sandra Zeilstra

Arjan (49) leidde jarenlang een dubbelleven

Vijfentwintig jaar lang leidde Arjan van Essen (49) een dubbelleven. De echtgenoot, vader, SGP-voorzitter en bestuurslid bij de stichting Woord & Daad vergokte in het casino honderdduizenden euro's. In november staat hij met zijn verhaal in het theater.

Quote

Als je mijn verhaal hoort, begrijp je waar de term 'eigen nest bevuilen' vandaan komt

Arjan van Essen

De eerste voorstelling was in een week al uitverkocht en de kaartverkoop van de tweede opvoering loopt ook al hard. Als het aan Gouwenaar Arjan van Essen ligt, komen er daarna nog meer voorstellingen, het liefst in verschillende theaterzalen in Nederland.

Met zijn voorstelling Kop of Munt - Het spel gespeeld, verbreekt hij de stilte rondom zijn gokverslaving, die leidde tot grote schulden en vijf jaar schuldsanering.

Toen woonde Van Essen nog in Wageningen, waar hij een bekend gezicht was. Van Essen was daar niet alleen docent, maar ook voorzitter en lijsttrekker van de lokale SGP. Daarnaast zat hij in het bestuur van de stichting Woord & Daad die aan armoedebestrijding doet, en werd hij bijna ouderling in de gereformeerde kerk.

In samenwerking met indebuurt Gouda