Volledig scherm
Leden van het arrestatieteam op het balkon van de woning aan de Poldermolen dreef in Gouda. © 112HM

Arrestatieteam haalt agressieve Gouwenaar die met mes zwaait uit woning

UpdateEen arrestatieteam van de politie heeft donderdag aan het begin van de middag een Gouwenaar aangehouden die enkele hulpverleners, onder wie agenten, en een deurwaarder had bedreigd. De man verzette zich tegen zijn huisuitzetting en stond zwaaiend met een mes op het balkon van zijn woning aan de Poldermolendreef in Goverwelle.

,,De man verzette zich hevig”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Hij was op allerlei manieren agressief. In de richting van agenten, maar ook van een deurwaarder.”

Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit. Agenten liepen over straat met kogelwerende vesten. Ook stonden wagens van de brandweer en ambulances gereed. Bij de actie van het arrestatieteam hielden agenten politiehonden achter de hand.

De aanhouding door het arrestatieteam leidde tot veel bekijks op straat. De Gouwenaar is aangehouden voor bedreiging en zit vast. Op het politiebureau wordt onderzocht of hij hulp nodig heeft.

Het huis van de man werd direct na de arrestatie van de bewoner leeggehaald. Het gaat om een woning die werd verhuurd in de vrije sector. Waarom de man zijn huis is uitgezet is niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Gouda