Volledig scherm
Hulpdiensten rukken massaal uit voor de auto te water aan de Westerkade. © 112HM

Auto belandt op zijn kop in Goudse sloot, drie personen gewond

UpdateAan de Westerkade in Gouda is zojuist een auto op zijn kop in de sloot terecht gekomen. Er zijn drie personen uit het voertuig gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer gaat het om een eenzijdig ongeval en zijn er twee personen uit het water gehaald door omstanders. Het derde slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig gehaald.

Een woordvoerder van Brandweer Hollands Midden laat weten dat de eventuele aanwezigheid van meerdere slachtoffers nu uitgesloten wordt. De eerste inzittende die op de kant werd gehaald, meldde al dat er drie personen in de auto zaten. Duikers gingen voor de zekerheid toch op onderzoek uit.

Meerdere ambulances en een duikteam snelden zich naar de brede sloot aan de Westerkade. Op de Bockenbergstraat landde een traumahelikopter, maar die vertrok al snel weer. Motoragenten hebben de ambulances begeleid richting het ziekenhuis.

Het gebied rondom de plaats van het ongeval is afgezet voor verkeer. De politie voert een verkeersongevallenanalyse uit.

Volledig scherm
De auto wordt uit het water gehaald en duikers houden een zoektocht in het water. © 112HM

In samenwerking met indebuurt Gouda