De auto ligt flink in de kreukels nadat die tegen een gevel is geklapt.
Volledig scherm
De auto ligt flink in de kreukels nadat die tegen een gevel is geklapt. © 112HM

Auto ramt pui woning in Goudse binnenstad en veroorzaakt ravage

UPDATEDe bestuurder van een auto heeft een pui aan de Vijverstraat in de binnenstad van Gouda geramd. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Het gebeurde rond de klok van 13.30 uur vanmiddag. De bewoonster kon haar huis niet uit omdat de voordeur geblokkeerd was.

Een ooggetuige meldt dat een van de inzittenden van de auto is gevlucht. De politie laat inmiddels weten dat ze in elk geval met de bestuurder van de auto hebben gesproken.

De andere ooggetuige zat in een parkje vlakbij met een aantal andere mensen te genieten van het mooie weer, totdat ze een enorme klap hoorden. Eenmaal in de Vijverstraat aangekomen, zagen ze iemand hard wegrennen.

Flink beschadigd

De woning en auto zijn beide flink beschadigd geraakt. De politie doet momenteel nog onderzoek naar de toedracht. De straat was afgezet door de politie. De aanwezige brandweerwagen ging na anderhalve uur terug naar de kazerne na een eerste check te hebben gedaan van de staat van de woning. 

De bewoonster van het huis aan de Vijverstraat kon haar woning niet uit omdat de voordeur geblokkeerd werd door de zwarte Renault. Enkele stenen naast de deur waren uit de gevel gekomen. De woning is niet onbewoonbaar, hoewel er wel schade is aan het pand. De vrouw kon via de achtertuin en de buren haar woning verlaten. Een van de omwonenden hoorde de klap. ,,Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het lijkt er toch op dat er te hard door de straat gereden is.” 

‘Het lijkt een gevalletje lachgas’, werd er onder meer getwittert, omdat een van de inzittenden lachend zou zijn weggerend. Het is nog onduidelijk waardoor de automobilist het huis kon raken. 

Hulpdiensten bekijken de situatie, nadat een auto tegen een gevel is geklapt.
Volledig scherm
Hulpdiensten bekijken de situatie, nadat een auto tegen een gevel is geklapt. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Gouda