Volledig scherm
Autocross Zevenhuizen © Frank de Roo

Autocross niet terug naar Eendragtspolder

De jaarlijkse Autocross op Hemelvaartsdag in Zevenhuizen keert dit jaar niet terug naar de Eendragtspolder. Dat zegt Henk Wooning, voorzitter van Ezhaco, de organisator van het evenement. Een nieuwe locatie is nog niet bekend.

Twee jaar geleden werd de autocross voor het eerst gehouden op een evenemententerrein in het nieuwe recreatiegebied Eendragtspolder. Hoewel het uiteindelijk allemaal goed kwam, leidde dat tot nogal wat problemen. Natuurliefhebbers protesteerden en het terrein bleek tot kort voor het evenement slecht bruikbaar vanwege teveel vocht.

Quote

Als je iets organi­seert heb je al snel catering, toiletten en dergelijke nodig. Dat kost geld en dat moet je terugver­die­nen met veel bezoekers. Als die niet mogen komen houdt het op

Henk Wooning

Los daarvan is de Eendragstpolder voor Ezhaco geen optie meer. ,,De gemeente Zuidplas en het recreatieschap hebben een nieuw evenementenbeleid afgesproken waarbij een evenement moet passen in een dorps karakter en kleinschalig vanuit de gemeenschap moet groeien. Dat betekent dus geen dancefeest met een paar duizend mensen, maar wel bijvoorbeeld een triatlon of een fietstocht", vertelt Henk Wooning, die denkt dat in de praktijk weinig evenementen meer zullen plaatsvinden. ,,Als je iets organiseert heb je al snel catering, toiletten en dergelijke nodig. Dat kost geld en dat moet je terugverdienen met veel bezoekers. Als die niet mogen komen houdt het op. De Eendragtspolder is voor ons in ieder geval een gepasseerd station, daar wil ik niks meer mee te maken hebben", aldus Wooning, die vorig jaar met de autocross terugkeerde naar een locatie van voorheen, aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. Die plek is dit jaar niet meer bruikbaar vanwege voorbereidingen voor woningbouw. Over de plaats waar de autocross nu moet plaatsvinden wil Wooning nog niets zeggen. ,,We zijn in overleg, maar pas als alles rond is, wil ik daar mee naar buiten komen."

Vast staat wel dat op Hemelvaartsdag bezoekers kunnen genieten van een noviteit: een categorie autocrossers van puberleeftijd, strijdend om de Jeugd Cup. ,,We hebben al zo'n elf, twaalf jongens van 12 tot 15 jaar gevonden die meedoen."

In samenwerking met indebuurt Gouda