Volledig scherm
Machete, foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Bedrijfspand aan Jan Tinbergenstraat in Reeuwijk dicht na vondst xtc-pillen, boksbeugel en machete

Bij een inval op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de Jan Tinbergenstraat in Reeuwijk hebben agenten op maandag 28 oktober wapens en drugs gevonden. Dat heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vandaag gemeld. Burgemeester Christiaan van der Kamp besloot na de vondst om het pand met spoed tot aanstaande maandag te sluiten.

Pillen, coke, hennep, wapens

In het pand is een ,,handelshoeveelheid’’ xtc-pillen aangetroffen, zo laat een politiewoordvoerster desgevraagd weten. ,,Ook zijn er resten van cocaïne gevonden en een beetje hennep’’, aldus de politiezegsvrouw. Daarnaast trof de politie er een boksbeugel en een machete aan. Aan wie de drugs en de wapens toebehoren, is nog onderwerp van onderzoek. 

Quote

Dit is een fijn dorp om in te wonen. Wie dat verpest, wordt aangepakt

Burgemeester Christiaan van der Kamp

Voor het eerst is Van der Kamp overgegaan tot een spoedsluiting. De politie viel het pand binnen naar aanleiding van een tip. Of de politie al een of meer verdachten op het oog heeft, kon de politie nog niet zeggen.

Van der Kamp wacht nu op een rapport van de politie met de bevindingen van de inval. Op basis daarvan besluit hij of hij overgaat tot een langere sluiting. ,,Dit is een fijn dorp om in te wonen. Wie dat verpest, wordt aangepakt”, zegt Van der Kamp. 

Agenten vielen het pand aan bedrijfsterrein Zoutman al op maandag 28 oktober binnen. Waarom de gemeente dit nu pas naar buiten heeft gebracht, is niet bekendgemaakt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda