Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Frank de Roo

Beslissing over samenscholingsverbod Gouda begin november

Burgemeester Milo Schoenmaker beslist begin november of het samenscholingsverbod aan de Lekkenburg in de wijk Plaswijck wordt verlengd. Dit blijkt uit een overleg met bewoners en ondernemers dat afgelopen week heeft plaatsgevonden.

Quote

Sinds het samenscho­lings­ver­bod is ingesteld, is het aantal meldingen signifi­cant afgenomen

Gemeente Gouda

Eerder startten bewoners en ondernemers een petitie om het samenscholingsverbod voort te zetten. Uit het overleg van afgelopen week is naar voren gekomen dat zij sinds het instellen van het samenscholingsverbod in januari van dit jaar meer rust ervaren. Mocht het verbod niet worden doorgezet, dan bestaat volgens hen de kans dat de overlast weer zal toenemen.

De aanhoudende overlast strekte zich uit van urineren voor de ingang van de dokterspraktijk tot het lastigvallen van bezoekers voor de kerk, laten buurtbewoners eerder weten. Ook zou er overlast zijn ervaren van scooters en blowende jeugd.

Bekeuringen

Het ingestelde samenscholingsverbod houdt in dat verboden is om zich met drie of meer personen zonder redelijk doel in de aangewezen gebied op te houden. Het samenscholingsverbod geldt van 16.00 uur 's middags tot 06.00 uur 's morgens. Het aangewezen gebied betreft de kruising Lekkenburg/Ruigenburg, de kruising Lekkenburg/Vlietenburg, de Lekkenburg en de Leeuwenburg.

Het huidige verbod is het afgelopen jaar effectief gebleken. ,,Sinds het samenscholingsverbod is ingesteld, is het aantal meldingen significant afgenomen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven in de periode dat het samenscholingsverbod van kracht is: drie in januari en vijf bekeuringen in april,” laat Gouda in augustus weten.

Het is niet de eerste keer dat het gebied te maken heeft met een samenscholingsverbod. In het verleden was dit al tijdens de ramadanperiode het geval.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda