Volledig scherm
Vrijwilligers verven de Koe in het kader van NLdoet. © Rianne den Balvert

Betonnen koe moet nog even wachten op likje verf

De betonnen koe op GOUDAsfalt zou vandaag  helemaal worden geverfd. Het onstuimige weer stak hier echter een stokje voor.

Hij staat al een half jaar prominent op de dijk en kijkt uit over de Krimpenerwaard: de betonnen reuzenkoe, die jaren op het pauzelandschap aan het Bolwerk in Gouda heeft gestaan. Vandaag zou hij dan eindelijk na zijn verhuizing in het kader van de jaarlijkse actie NLdoet onder handen worden genomen door vrijwilligers. Het her en der afgebladerde kunstwerk zou een fris verfje krijgen. In een later stadium zou rond de betonnen kolos een grasveld worden aangelegd.

Jeugdburgemeester Tess Huizer was samen met een paar jeugdwethouders en andere vrijwilligers naar GOUDAasfalt gekomen om de koe te verven. Rond 10.00 uur ging het gezelschap aan de Gouderaksedijk, ondanks het ongemak van een zeer straffe wind, aan de slag. Eerst werd een laag muurtje van 26 meter lang rond het perk met de koe gelegd. Hiervoor werden zakken met zand en cement gevuld.

Creatieve vrijplaats

Onder de vrijwilligers Rolf van Gils en Robin Mulder. Van Gils heeft destijds het initiatief genomen om het betonnen kunstwerk naar de creatieve vrijplaats GOUDAsfalt te verhuizen. Mulder is een van de ontwerpers van de zwart-witte koe. Beide mannen sjouwen met kruiwagens en zien erop toe dat de zakken met zand en cement goed op hun plek komen te liggen.

Van Gils schat rond 13.00 uur in dat het niet meer gaat lukken om de hele koe te schilderen. Dit tot grote teleurstelling van Huizer en de andere kinderen. Van Gils: ,,De kinderen willen het wel heel graag. Ze komen niet verder dan de buik. We willen ze met dit weer niet op de trap hebben.’’    

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda