Bijna 100 reserveringen bij in stilte geopende De Beren

Een week na de opening van fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken opent restaurant De Beren aan de Harderwijkweg in Gouda nu ook haar deuren.

Het restaurant is nog amper twintig minuten open, maar aan het aantal gasten is geen gebrek. ,,Zijn jullie nog maar net geopend?'', vraagt een van de klanten verbaasd.

Met 95 reserveringen maakt De Beren een goede start. ,,Maar we doen wel een beetje rustig aan'', stelt operationeel manager Cindy Groenestein. ,,Zo hebben we geen officiële opening gedaan. Het personeel moet ook op zijn gemak zijn en moet rustig in kunnen werken. Op die manier maken we geen slordige fouten.''

Lekkere geur

Quote

Een restaurant waar je even kunt tafelen is echt iets nieuws voor deze locatie

Raymond Boere

Het nieuwe restaurant in Gouda is de 32e vestiging van de landelijke keten, bekend om de spareribs en kipfiletjes. In totaal zijn er 92 zitplaatsen aan de buitenkant en 162 plekjes binnen, verspreid over twee verdiepingen. Een eigen vestigingsnaam die andere locaties wel hebben - zoals Bella Beer of Baloe Beer - heeft het Goudse restaurant niet. ,,Omdat de keten steeds groter wordt, is besloten te stoppen met eigen namen'', verduidelijkt Groenestein.

En ook het interieur is veranderd. Het decor met beertjes heeft plaatsgemaakt voor een industriële look. De gerechten bevallen goed bij eerste bezoekers Elmo (29) en Suzanne van der Weg (32). ,,We wilden al een tijdje langsgaan bij deze restaurants. Het plan was om naar de KFC te gaan, maar het rook hier toch een stuk lekkerder vanaf de parkeerplaats'', zegt het tweetal lachend. Intussen genieten ze van de spareribs.

Tafelen

,,Het is hier erg betaalbaar en het restaurant is erg sfeervol ingericht. Het oogt industrieel, waar ik wel van houd. En er is een open keuken, dus je ziet ook hoe je maaltijd bereid wordt'', vindt Elmo. ,,Het personeel lijkt ook al veel ervaring te hebben'', vult Suzanne aan.

En ook Raymond (38) en Linda Boere (31) komen hier nog wel een keer terug. ,,De locatie is ideaal, omdat het dicht langs de snelweg zit'', vindt het tweetal. Beiden waren al bekend met de keten, maar het restaurant is compleet vernieuwd, merken ze. ,,De KFC heeft niet zoveel toegevoegde waarde. Er is immers al een McDonalds'', vindt Raymond. ,,Een restaurant waar je even kunt tafelen is echt iets nieuws voor deze locatie.''

Of De Beren in de schaduw van deze concurrenten zal staan? Daar is Groenestein niet bang voor. ,,In tegenstelling tot de binnenstad is hier veel parkeerruimte. Bovendien weten mensen vanaf de A12 al dat we hier zitten. En dit is geen fastfoodconcept, zoals bij de KFC of de McDonald's.''

Volledig scherm
De Goudse vestiging van De Beren is nog maar net open als Cindy Groenestein (bediening) de menukaart geeft aan klanten van het eerste uur, Melissa Heyting en Melvin van der Wielen. © Sandra Zeilstra

In samenwerking met indebuurt Gouda