Blokkerwinkel van Dirk Bron aan de Keyserlei in Antwerpen
Volledig scherm
Blokkerwinkel van Dirk Bron aan de Keyserlei in Antwerpen © BELGA

Blokkerkoning Dirk Bron (60) en zoon (25) voor de strafrechter: ‘Ik word verdacht van fraude’

Dirk Bron (60), eigenaar van Blokker België, moet woensdag voor de Haagse strafrechter verschijnen. Opvallend is dat hij die dag niet alleen, maar samen met zijn 25-jarige zoon in het beklaagdenbankje staat. Dat bevestigen Bron senior en hun beider advocaat Boes Hogewind.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in februari bekend een toen 59-jarige man uit Waddinxveen te vervolgen voor het niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting. Omdat justitie zich nooit uitspreekt over de identiteit van verdachten, kon de woordvoerder niet bevestigen dat het om Bron gaat. 

,,Ik word verdacht van fraude”, zei de Waddinxvener daarop zelf. Hij staat erop met zijn volledige naam in de krant te worden genoemd en zegt juist te goeder trouw te hebben gehandeld in een grote partij boxershorts die nep bleken te zijn. ,,Het meeste wat ons ten laste wordt gelegd is allemaal onzin”, zegt Bron nu opnieuw. 

Zoon

,,Mijn zoon is er bijgezet door die leverancier”, vervolgt hij. ,,Verder ga ik er zelf niet op in. Laat het vooral maar komen. Wij hebben allemaal getuigen en toestanden.” Advocaat Hogewind wil nog niet op de zaak vooruit lopen. 

,,De belangen zijn groot”, zegt de raadsvrouw. ,,Wij hebben een andere visie dan het OM en wij denken dat te kunnen aantonen. Het is niet in het belang van cliënten om in dit stadium daar verder op in te gaan. In de rechtbank zullen we alles uitleggen.”

  1. Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinderen
    PREMIUM

    Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinde­ren

    En masse aan de biefstuk met uitzicht op plas Elfhoeven, op de locatie ‘Loetje’? Vergeet het maar, als het aan de tegenstanders ligt van een volgens hen te groot restaurant. Eerder kregen zij het al via de rechter voor elkaar dat de bouw in Reeuwijk is stilgelegd. Nu hebben zij ‘een stevig bedrag’ ingezameld om alles in het werk te stellen om het plan in zijn huidige vorm van tafel te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Gouda