Volledig scherm
De verdachte ramde met zijn auto het groene politiebusje links. © Politie Gouda

Bodegraafse afperser loopt in politieval bij Reeuwijk

UPDATEBij de Reeuwijkse Hout is een 27-jarige afperser uit Bodegraven in een politieval gelopen. Hem wordt afpersing en poging tot doodslag of zware mishandeling ten laste gelegd.

De politie kreeg gistermiddag een melding van iemand die radeloos was. De 28-jarige man uit IJsselstein werd, meldt de politie op Facebook, via Whatsapp afgeperst en moest geld betalen of een escort voor de afperser regelen. Die zou anders naaktfoto's die hij in zijn bezit had sturen naar zijn werkgever, familie en vrienden.

Val

De politie besloot een val op te zetten. Ze zou in samenwerking met de  man uit IJsselstein een 'dame van plezier' bij de verdachte af te leveren op het Reeuwijksehout in Reeuwijk. Helaas voor de Bodegraver was de omgeving afgezet met agenten en was de dame ook een collega.

Nadat de dame was 'afgeleverd' werd de Bodegraver klem gereden en kon hij met enig verzet worden aangehouden. Bij zijn vlucht ramde hij nog wel een voertuig van de politie. De recherche onderzoekt de zaak verder. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda