Volledig scherm
Potloodventer foto Cees Schilthuizen

Boete voor 'helikopteren' met piemel

Een dronken Bodegraver (46) haalde in augustus tijdens het evenement Bruisend Reeuwijk balorig zijn geslachtsdeel uit z'n broek ten overstaan van jonge meisjes. Vervolgens ging hij ermee 'helikopteren' zoals het in de dagvaarding stond omschreven die Justitie tegen hem uitbracht. Hij maakte er ronddraaiende, slingerende bewegingen mee. 

Dat akkefietje kwam hem vandaag bij de Haagse politierechter op een boete van 300 euro te staan. ,, Als u losbandig wilt zijn, moet dat toch anders. Dit kan echt niet."

Een beveiliger die de Bodegraver had zien wildplassen op het festivalterrein aan de Miereakker, had hem al weggestuurd. Maar niet veel later waggelde de dronken man opnieuw het feestterrein op. Hij liet uit protest provocerend z'n broek zakken om vervolgens pontificaal met zijn piemel rond te draaien. De jonge pubermeisjes die het tafereel van dichtbij zagen, renden er gillend van schrik vandoor.

Quote

Ik sta soms stijf van de stress

,,Ik ben me van geen kwaad bewust", probeerde de verdachte gisteren nog tegen de politierechter. Maar toen die hem met belastende getuigenverklaringen confronteerde, draaide de verdachte bij. Ja, klopt, hij was inderdaad lam geweest, zoals wel vaker gebeurde. ,,En dan wil ik losbandig zijn", sprak hij wat lacherig: ,,Ik sta soms stijf van de stress." Door zijn beroep in de transportwereld zou de Bodegraver gebukt gaan onder spanningen. ,,Alles moet snel, en nog sneller tegenwoordig, en je wordt ook nog eens als vuil behandeld." Verder zou hij destijds ook de gedeelde zorg voor zijn bejaarde moeder op zich hebben genomen.

Volgens de verdachte, in 2010 veroordeeld voor openlijk geweld onder invloed, ging het nu wat beter met hem zelf omdat hij een vriendin heeft gevonden in Thailand. ,,Daar heb ik rust."

De politierechter haalde 200 euro af van de boete van 500 euro af die het OM had geëist.

In samenwerking met indebuurt Gouda