Bij Bienvenida aan de Nesse in Waddinxveen kregen 27 bezoekers een boete voor het negeren van het samenscholingsverbod.
Volledig scherm
Bij Bienvenida aan de Nesse in Waddinxveen kregen 27 bezoekers een boete voor het negeren van het samenscholingsverbod. © Martin Sharrott Fotografie

Boetes van 390 euro voor de 27 bezoekers van Bienvenida Waddinxveen

Wegens het negeren van de noodmaatregelen rondom het coronavirus hebben bij horecagelegenheid Bienvenida in Waddinxveen 27 personen een boete gekregen. 

Quote

Als mensen deze richtlij­nen aan hun laars lappen, treden we daar onmiddel­lijk stevig tegen op

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis

Het bedrijf wordt een last onder dwangsom opgelegd, dat betekent dat bij een volgende overtreding een boete volgt van 10.000 euro.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis stelt: ,,De maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn duidelijk en helder. We houden 1,5 meter afstand én we vermijden samenscholing. Daarom dient ook deze horecagelegenheid gesloten te zijn. Als mensen deze richtlijnen aan hun laars lappen, treden we daar onmiddellijk stevig tegen op.”

Dit weekeinde ontstond het vermoeden dat de horecagelegenheid ondanks het verbod toch geopend was. Na diverse controles zijn handhavers in de nacht van zaterdag op zondag binnengevallen. Daarbij zijn 27 mensen aangehouden. Deze hebben allen een boete van 390 euro gekregen voor het samenscholen. 

Het bedrijf krijgt een last onder dwangsom opgelegd 10.000 euro bij ieder volgende overtreding met een maximum van 50.000 euro. De eigenaar krijgt daarnaast een aparte boete. De hoogte hiervan wordt nog vastgesteld.

In samenwerking met indebuurt Gouda