Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ThinkStock

Borrel bij gemeente Gouda al jaren illegaal

De borrel die de gemeente Gouda aan het eind van elke raadsvergadering serveerde aan politici en anderen, schonk Gouda strikt genomen jarenlang illegaal.

Dat concluderen b en w. Gouda heeft geen horecavergunning voor het schenken van alcohol in het gemeentehuis, ‘zoals bij meerdere gemeenten het geval blijkt te zijn’.

De gemeente gaat deze vergunning, naar eigen zeggen, daarom zo snel mogelijk in orde maken. ,,De dames en heren die de alcoholische dranken tot op heden hebben geserveerd, beschikken wel over de juiste papieren. De formele horecavergunning ontbreekt echter”, laat een woordvoerder weten namens b en w van Gouda.

Tot Gouda over de vereiste papieren beschikt, schort de gemeente - die de vergunning zelf uitgeeft en hierop toeziet - het drinken van alcohol na raadsvergaderingen op. ,,Voor een eenmalig evenement kan een tijdelijke ontheffing worden verleend. Dat kan niet bij structurele bijeenkomsten, als raadsvergaderingen.”

Werkcafé

In Waddinxveen drinken raadsleden na afloop van de raadsvergadering een drankje, in het werkcafé. Dit is een besloten bijeenkomst, waardoor geen drank- en horecavergunning nodig zou zijn. ,,Voor bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk is, zoals de nieuwjaarsborrel, wordt door de gemeente een ontheffing aangevraagd. Hiermee voldoet de gemeente aan alle wet- en regelgeving”, aldus een woordvoerder van de gemeente Waddinxveen. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Gouda