Volledig scherm
De Stoofsteeg in Gouda is afgezet door de politie. © AD Groene Hart

Boskoper (30) die volgens OM schot loste in de binnenstad van Gouda voorlopig op vrije voeten

De 30-jarige Boskoper die door het Openbaar Ministerie (OM) wordt verdacht van het lossen van een schot in de Stoofsteeg in Gouda, is voorlopig op vrije voeten.

De voorlopige hechtenis van de Boskoper is vandaag tijdens een eerste voorbereidende zitting opgeheven. Volgens het OM is een ruzie in het uitgaansleven de aanleiding voor de schietpartij, maar op wie de Boskoper op 30 augustus zou hebben geschoten, is niet bekend.

Die dag ontving de politie rond half vier een melding dat een vechtpartij gaande was in de Cappenersteeg in de Goudse binnenstad. Het vechten ging door tot in de Stoofsteeg die in het verlengde ligt. Hier zou vervolgens door de verdachte zijn geschoten. ,,Hij werd vervolgens na het lossen van een waarschuwingsschot aangehouden op de IJssellaan”, zei een politiewoordvoerder destijds.

Indruk

Hoewel er volgens Goudse binnenstadbewoners vaker wordt gevochten in de stegen tussen de Markt en de Wilhelminastraat, maakt deze kloppartij wel indruk. ,,‘Wij gaan die kant op en jullie de andere kant’ hoorde ik twee groepjes van drie tot vier mensen zeggen”, vertelde en omwonende. ,,Daarna riep iemand ‘wat richt je op mij’ en hoorde ik een harde knal. Even later hoorde ik een tweede knal.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda