Impressie van hoe een villa eruit kan zien aan De Steupel. © Architect eigen huis / Martijn Heil architectuurfotografie
Volledig scherm
Impressie van hoe een villa eruit kan zien aan De Steupel. © Architect eigen huis / Martijn Heil architectuurfotografie © Architect eigen huis / Martijn Heil architectuurfotografie

Bouw Reeuwijkse villa’s verloopt traag: eerst stikstofproblematiek, nu coronacrisis

Het wil maar niet vlotten met de bouw van tien vrijstaande villa’s aan De Steupel in Reeuwijk-Brug. Volgens makelaar Geert Dupree bestaat er veel belangstelling voor de bouwkavels, waarvan de prijs varieert tussen de 500.000 tot 925.000 euro. Toch heeft nog geen enkele kandidaat-koper zijn handtekening onder het aankoopcontract gezet. 

Eerst speelde de stikstofproblematiek de ontwikkeling van het gebied parten, maar dat is opgelost. ,,Uit onderzoek blijkt dat er voor het stikstofaspect geen belemmeringen zijn voor de bouw’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dat is mooi, maar nu vertraagt de coronacrisis de bouw van de luxe villa’s. 

,,Met vier kandidaat-kopers had ik een afspraak, maar die heb ik af moeten zeggen. Ik verwacht dat er nu voor eind mei niks gebeurt’’, laat Geert Dupree weten. De verkoop van de grond moet voor de gemeente miljoenen euro’s in het laatje brengen.

In 2018 kwam er een einde aan de slepende kwestie over de aanpassing van het bestemmingsplan. Omwonenden en de Stichting Natuurbehoud De Steupel procedeerden aanvankelijk met succes bij de Raad van State. Zij voerden aan dat met de bestemmingsverandering historisch landschap en natuurgebied verloren zou gaan.

In samenwerking met indebuurt Gouda