Volledig scherm
Het bedrijfspand van Reco Lift Solutions aan de Containerweg in Waddinxveen. © Foto AD

Brand bij bedrijf op Containerweg in Waddinxveen onder controle

UPDATEBij Reco Lift Solutions aan de Containerweg in Waddinxveen heeft vanmiddag brand gewoed. In het gebouw stond een acetyleenfles in brand, die deel uitmaakt van een automatische snijbrander. Dat meldt de brandweer Hollands-Midden. 

De brandweer heeft de glasfles gekoeld met water om te voorkomen dat deze zou kunnen ontploffen, laat brandweerwoordvoerder Peter Kessels weten.  ,,De situatie is nu onder controle: we hebben de gasfles kunnen afsluiten. We houden het in de gaten; we willen niet dat de temperatuur opnieuw oploopt; dan zou de gasfles alsnog kunnen springen.’’ De gasfles blijft om die reden veiligheidshalve de komende 24 uur in het water liggen, meldt de brandweer. 

Veel water

Tijdens het onder controle krijgen van het vuur en tijdens het blussen is flink veel water gebruikt, schetst Kessels. ,,In een wagen gaat 1500 liter water. Er waren er twee ter plaatse. Daarnaast hebben we water uit de directe omgeving moeten gebruiken. Er is veel water verbruikt, ja.’’ In welke mate er sprake is van waterschade, is volgens de woordvoerder niet te zeggen. 

Explosief mengsel

Acetyleen - ook ethyn genoemd - is een gas dat, als het in contact komt met zuurstof, een explosief mengsel vormt. Om die reden zijn er twee brandweerauto's naar het bedrijfspand gegaan, aldus Kessels. 

Hoe de bewuste acetyleenfles heeft kunnen ontbranden, is niet bekend. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

Volledig scherm
Brandweermannen dragen de gasfles met acetyleen naar de sloot om deze daar te laten afkoelen. © Foto AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Gouda