Volledig scherm
PREMIUM
De harde kern van Brasserie Springer: kok Sander Agterberg, souschef Jelmer Mourik, eigenaar/inspiratiekok Per Boerefijn en gastvrouw/sommelier Margot Boerefijn. © Frank de Roo

Brasserie Springer is per definitie een hoogspringer

Gouden Pollepel'Jacob op de erwt' en het 'rokerige makreeltje' brengen al genot. Bij de hoofdgerechten vallen we volledig stil. Niet alleen de keuken presteert top. De bediening is een toonbeeld van gastvrijheid. Deze brasserie is een hoogspringer.

Brasserie Springer is vernoemd naar het belendende monumentale stadspark uit 1918. Het is aangelegd op de voormalige vestingwerken van Schoonhoven en is ontworpen door de tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer (1855-1940). Van zijn hand is verder een deel van de tuin van Paleis Soestdijk en meer dan negenhonderd parken, begraafplaatsen en tuinen.

  1. Jeugdgevangenis, enkelband en werkstraf voor Goudse tieners die auto’s in brand staken
    PREMIUM
    rechtbank

    Jeugdgevan­ge­nis, enkelband en werkstraf voor Goudse tieners die auto’s in brand staken

    Jeugddetentie, scherp toezicht en een enkelband: de Haagse rechter heeft twee Goudse autobrandverdachten van 16 en 18 jaar gestraft voor brandstichting, verboden wapenbezit en diefstal. De rechter: ,,In Gouda heersten angst en onveiligheid: dat rekenen we verdachten zwaar aan.” Maar niet alle branden die het Openbaar Ministerie (OM) op de aanklacht zette, zijn hiermee opgelost.

In samenwerking met indebuurt Gouda