Oma Ineke en opa John Ooms lunchen met kleindochter Lotte (4) op het terras van 't Graanhuys in Zevenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oma Ineke en opa John Ooms lunchen met kleindochter Lotte (4) op het terras van 't Graanhuys in Zevenhuizen. © Peter Franken

Brasserie 't Graanhuys heeft een terras weg van de buitenwereld

TERRASSENTROFEEBrasserie 't Graanhuys is het restaurant van bungalowpark en camping De Koornmolen in Zevenhuizen. Dat moet de bezoekers wel in vakantiestemming brengen.

Die vakantiestemming begint al op de Tweemanspolder, de weg waar het recreatiepark ligt tegenover de Willem-Alexander roeibaan. Auto's kunnen er niet door, fietsers wel.

 1. Bewoners van ‘dodelijke’ Henegouwerweg in Waddinxveen: ‘Onze veiligheid wordt niet serieus genomen’
  PREMIUM

  Bewoners van ‘dodelijke’ Henegouwer­weg in Waddinx­veen: ‘Onze veiligheid wordt niet serieus genomen’

  Het strijdpunt dat de omwonenden van de Henegouwerweg (N207) tussen Waddinxveen en Gouda hebben met de provincie Zuid-Holland blijft het verlagen van de snelheid van 80 naar 60 km per uur. Dat kregen de VVD-statenleden Erwin Hoogland, Peter van Waaij en Karima Bouchtaoui zaterdagmiddag te horen tijdens hun werkbezoek aan de gevaarlijke provinciale verkeersader langs de Gouwe.
 2. Wil (71) werkt als vrijwilliger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzichtig zijn’
  PREMIUM
  Vrijwilligers op leeftijd

  Wil (71) werkt als vrijwilli­ger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzich­tig zijn’

  De helft van alle Nederlanders doet op een of andere manier vrijwilligerswerk. Van gastvrouw bij de schouwburg, tot koffiedame in het verzorgingshuis, materiaalman bij de club of toezichthouder bij het zwembad. Vanwege corona slaat bij veel ouderen de twijfel toe. Wel of niet aan de slag? Wil Prins (71) weet nog niet of ze zich op 1 juli weer achter de toonbank van De Waag in Gouda meldt. ,,Ik wil op mijn gezondheid letten, maar ik mis de mensen ook.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda