Volledig scherm
© Frank de Roo

Brede coalitie lobbyt voor oeverbinding bij Ridderkerk

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas en ondernemersverenigingen uit de regio Midden-Holland pleiten voor de aanleg van een nieuwe oeververbinding over de Nieuwe Maas ter hoogte van Ridderkerk. Samen hebben zij een brief gestuurd naar de Tweede Kamer.

De smeekbede is gericht aan Kamerleden die deel uitmaken van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

De brief is medeondertekend door ondernemerskringen uit Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, bewonersgroep Impact+ en logistiek- en transportorganisaties TLN, Evofenedex, Transfrigoroute en Nekovri.

De briefschrijvers vinden de zogeheten 'oost-oost-variant' een stuk wenselijker dan een nieuwe brug of tunnel tussen de Rotterdamse wijken Kralingen, De Esch en Feijenoord, oftewel de 'oost-variant'.

,,De oost-oost-oeververbinding is de snelle, duurzame en goedkope variant om een aantal essentiële knelpunten te verlichten of op te lossen, zoals de files op de Van Brienenoordbrug, de Algeracorridor en het weefvak A15/A16. Daarnaast verbetert het de economische ontwikkeling van de regio en draagt het bij aan de doelstelling van het kabinet voor een vitaal platteland. Binnen zeven jaar kan een verbinding gerealiseerd worden waar ook financiële dekking voor is.”

Naar verwachting neemt minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) volgende maand een besluit.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda