Volledig scherm
George Welting met op de achtergrond de stal waar zijn buren een bed and breakfast willen beginnen. Met zijn vrouw Leonie heeft hi hiertegen bezwaar aangetekend. © Pim Mul

Buren strijden tegen B&B in Waddinxveen: 'Privacy is meer dan inkijk alleen’

De naaste buren van een bedrijf in betonwerk aan de Bloemendaalseweg in Waddinxveen willen niet dat de begane grond van een garage en schuur bij dat pand wordt verbouwd tot een bed & breakfast (B&B).

Bij de commissie bezwaarschriften hebben George en Leonie Welting als bewoners van een aangrenzend perceel bezwaar aangetekend tegen de verleende vergunning. Zij vrezen bij de komst van een B&B vooral dat het gedaan zal zijn met de privacy, het uitzicht en de leefbaarheid rond hun woning. ,,Privacy is meer dan inkijk alleen'', zegt Leonie Welting. ,,De bewoners van een B&B blijven niet binnen. Ze zullen ook naar de sloot bij ons huis lopen om daar te zitten, te praten, te vissen en te varen. Daarvan is nu al sprake.''

,,De leefbaarheid wordt ook aangetast door meer autoverkeer achter onze tuin. Daar staan nu al vaak zeven auto's plus werkbusjes'', vult haar man aan. Het echtpaar woont en werkt daar al sinds 2002. Ze vinden dat een B&B niet in overeenstemming is met het bestemmingsplan. ,,Daarin is sprake van een rustige natuur en rustig leven'', stelt George Welting. De Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) vindt niet dat een kleine B&B onder bepaalde voorwaarden in strijd is met het bestemmingsplan. Wel is het zo dat de B&B binnen een deel van de huidige bebouwing moet worden gerealiseerd. Er mag ook geen zelfstandige woning van worden gemaakt.

Hoorzitting

Verder is er volgens de ODMH sprake van 26 meter afstand tussen de beoogde B&B zodat de privacy van de buren niet zou worden aangetast. Overlast van autoverkeer valt ook mee gezien de kleinschaligheid van de bed and breakfast, vindt de omgevingsdienst. De commissie bezwaarschriften houdt dinsdag 29 oktober een hoorzitting over de bezwaren tegen de B&B aan de Bloemendaalseweg.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda