Volledig scherm
Wethouder Hilde Niezen meerijdend op een vuilniswagen. © AD

CDA Gouda onaangenaam verrast over stijging voor ophalen afval, VVD juist niet

Coalitiepartij CDA in Gouda is onaangenaam verrast over de door wethouder Hilde Niezen (GroenLinks) aangekondigde stijging van de afvalstoffenheffing in Gouda. Een huishouden gaat volgend jaar gemiddeld 45 euro meer betalen.

De heffing gaat naar 299 euro. CDA-fractievoorzitter Huibert van Rossum: ,, Ons is voorgespiegeld dat afval steeds meer als grondstof zou worden ingezet. Dit zou dan zowel in de portemonnee van de Gouwenaars als voor duurzaamheid positief bijdragen. Nu blijkt dat toch niet zo te zijn.’’ De partij wil onderzocht zien waar voor Gouda de kosten zitten. 

Ronald Verkuijl, fractievoorzitter van oppositiepartij VVD, zegt juist ‘niet verrast’ te zijn, maar vraagt zich af of dat ook geldt voor wethouder Hilde Niezen. ,,Had zij net als de VVD-fractie, de verhoging kunnen zien aankomen?’’ De VVD wil naar een systeem waarbij het afval pas achteraf wordt gescheiden. ,,Dat is de enige manier om de kosten voor de bewoners redelijk te houden en anderzijds de enorme hoeveelheid zwerfafval in de stad te verminderen.’’ Niezen zei daar eerder over. ,,In theorie is het heel mooi, maar de markt ervoor is er niet.’’

De VVD wil in elk geval dat de gemeente niet meer uitdraagt dat het scheiden van afval 'loont’. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda