Volledig scherm
CDA-raadslid Eppy Boschma. © Pim Mul

CDA Gouda wil flink schrappen in papierwerk bij zorgcentra

Er moet flink geschrapt worden in al het papierwerk dat zorginstellingen moeten verricht. Dat vindt het CDA in Gouda. De partij kondigt woensdag in de gemeenteraad dan ook een ‘witboek’ aan met suggesties voor minder regelzucht in de zorg. 

De partij stelt dat het invullen van gegevens van Gouwenaars die zorg nodig hebben niet altijd nodig is. Er is al veel informatie aanwezig bij de instellingen. Dat moet anders, stelt het CDA Gouda. Eppy Boschma, raadslid CDA Gouda: ,,Mensen in de zorg hebben vaak veel aan hun hoofd. Een mantelzorger die een parkeerkaart nodig heeft of huishoudelijke hulp vraagt, moet dat regelen naast de zorg die diegene soms dagelijks geeft. Het kost tijd en duurt soms lang.‘’

Het CDA wil dat er zogenaamde ‘schraptafels’ worden georganiseerd. Bedoeld om met betrokkenen uit de zorginstellingen, de gemeente, mantelzorgers en vrijwilligers tot minder regelgeving en bureaucratie te komen. Eenduidige formulieren die begrijpelijk zijn qua taal, maar een keer je verhaal hoeven doorgeven. 

Eerder zegde het college toe de komende maanden te werken aan die schraptafel. 

In samenwerking met indebuurt Gouda