Volledig scherm
© ANP XTRA

Celstraf geëist voor bedreigen en beledigen agenten in Gouda

Tegen de 37-jarige Gouwenaar Wadil B. is vandaag bij de Haagse rechtbank een onvoorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist voor het beledigen en bedreigen van Goudse politieagenten. Zijn voormalige advocate zou hij hebben geslagen. In de Jumbo in Gouda drukte B. zijn onderlichaam tegen een winkelmedewerkster, meent het OM. Ten slotte zou hij één van de dienders ook in zijn gezicht hebben gespuugd.

Rode draad bij alle aanklachten is de alcoholconsumptie van de verdachte waardoor hij overlast veroorzaakt. Als de toegesnelde agenten hem om zijn ID willen vragen, of hem willen aanhouden, volgt een beperkt repertoire aan scheldwoorden met telkens ‘kanker’ aan het begin. ,,Zolang zij blijven slaan, blijf ik schelden”, zegt B. vandaag bij de Haagse rechtbank. Hij heeft het gevoel dat de Goudse politie het speciaal op hem heeft voorzien.

Hij ontkent dat hij zijn voormalige advocate heeft geslagen: ,,Ik heb haar aangetikt om aandacht te krijgen, maar misschien doe je dat als man dan net iets te hard. Ik zou haar nooit slaan, want zij heeft mij altijd verdedigd.” Reden voor zijn nieuwe advocaat om op dit punt vrijspraak te vragen. De officier van justitie daarentegen vindt alle aanklachten bewezen en laat in haar eis extra streng meewegen dat de slachtoffers ‘gewoon proberen hun werk te doen’. Zij betreurt het dat de verdachte weigert om zich psychiatrisch te laten onderzoeken. ,,Ik hou mijn hart vast voor wat er gebeurt als meneer straks weer buiten komt.”

Wanneer Wadil B., die sinds begin oktober in voorarrest zit, weer buiten komt maakt de Haagse rechtbank bekend op 1 februari.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda