Volledig scherm
© Shutterstock

Celstraf voor top 60-crimineel na weggooien vuurwapen uit een auto

Gouwenaar en top 60-crimineel Yassin A. (21) krijgt een celstraf van tien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, omdat hij tijdens een achtervolging door de politie op 8 april Gouda een pistool met patroonhouder uit zijn auto slingerde.

Ook is de verdachte, een zogenoemde top 60-crimineel, schuldig bevonden aan diefstal van muntjes en van een fiets. De officier van justitie eiste een celstraf van zestien maanden, waarvan acht voorwaardelijk, tegen de Gouwenaar. Het is de bedoeling dat A., nadat hij zijn celstraf heeft uitgezeten, ook intensieve begeleiding krijgt.

Het pistool dat hij op de Rhijnvis Feithstraat op straat gooide was een semiautomatisch wapen. Toevallig vond een sportschutter het weggegooide pistool. Hij maakte het wapen onklaar.

Euromunten

De rechters vinden hem ook schuldig aan een woninginbraak in het Gelderse Beesd, waarbij euromunten werden ontvreemd. In het huis werd een bloedspoor van A. gevonden. Daarnaast stal hij een fiets op het Margrietplein in Gouda en spuugde hij vorig jaar een agent in het gezicht.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda