Volledig scherm
© GoogleMaps

Coenecoop College in Waddinxveen gaat naar nieuwbouw

Het Coenecoop College in Waddinxveen beschikt in het schooljaar 2022-2023 over een nieuw gebouw voor minstens 950 leerlingen op de hoek Oude Dreef-Kanaaldijk.

Daarvoor hebben wethouder Hannie van der Wal-Hortensius (D66) en voorzitter Frank de Wit van het schoolbestuur een zogeheten de bouwrealisatie-overeenkomst getekend. De stichting treedt op als opdrachtgever. ,,Wij zijn tevreden en blij dat het nu zover is’’, aldus de wethouder. De stichtingsvoorzitter spreekt van ‘een stoer markeermoment op weg naar een supermooie school die van groot belang is voor heel Waddinxveen’.

Het nieuwe schoolgebouw wordt naast het huidige complex met 900 leerlingen gebouwd zodat er niet tijdelijk hoeft te worden verhuisd. In het gebied worden ook een Bouwacademie, waarmee voor het technisch onderwijs wordt samengewerkt, en honderd woningen gerealiseerd.Op de plek van de vervangende nieuwbouw tegenover het winkelhart Gouweplein stond voorheen de in 1973 opgerichte samenwerkingsschool voor havo-atheneum die in 1995 met drie andere scholen voor voortgezet onderwijs is opgegaan in het Coenecoop College.

Bouwlagen

Het nieuwe schoolgebouw van 4375 vierkante meter op een bouwvlak van 7400 vierkante meter omvat maximaal vier bouwlagen om ook een tijdelijke schoolpiek naar 1100 tot 1150 te kunnen opvangen.

Het schoolplein en de fietsenstalling is in een parkachtig buitenruimte gesitueerd. De bouwkosten zouden voor de gemeente kunnen uitkomen op omstreeks vijftien miljoen euro. De school heeft ongeveer anderhalf miljoen euro beschikbaar voor zaken die de gemeente niet financiert.

In samenwerking met indebuurt Gouda