Revalidatiecentrum Ronssehof in Gouda.
Volledig scherm
Revalidatiecentrum Ronssehof in Gouda. © Google Streetview

Corona in Ronssehof en Savelberg; teller in Goudse zorgcentra nu op drie besmettingen

UpdateBij zeker een bewoner van revalidatiecentrum Ronssehof en een bewoner van verpleeghuis Savelberg is het coronavirus vastgesteld. Daarmee heeft zorgorganisatie Zorgpartners Midden-Holland, met in Gouda en omgeving diverse zorgcentra en ook afdelingen thuiszorg en revalidatie, nu te maken met ten minste drie besmettingen.

Dat heeft Zorgpartners bekendgemaakt, nadat de GGD Hollands Midden vaststelde dat het om het coronavirus gaat. Ook een bewoner van verpleeghuis Prinsenhof aan de Anna van Meertenstraat heeft het coronavirus onder de leden. 

In de Ronssehof wordt vermoed dat ook een huisgenoot van de zieke bewoner is besmet. Beide bewoners woonden tot voor kort op de zevende etage. Toen ze klachten kregen die overeenkwamen met symptomen van een besmetting met het gevreesde virus, zijn zij uit voorzorg verplaatst naar de eerste etage van de hoogbouw. 

Van toen af aan werden zij in strikte isolatie verzorgd. ‘We hebben tot op dit moment geen aanwijzingen van verdere uitbreiding’, stelt directeur Gert Veldhuizen van Zorgpartners in een verklaring.

Toegankelijk

De zorgorganisatie heeft de eerste, zesde en zevende etage van de Ronssehof afgesloten. Bewoners mogen daardoor niet meer van de verdieping af. Ook is bezoek aan deze etages niet meer mogelijk.

‘De andere afdelingen in Ronssehof blijven toegankelijk voor een zeer beperkt aantal bezoekers. Hiervoor geldt: maximaal één bezoeker per bewoner per dag. Bezoekers dienen bij binnenkomst en vertrek altijd de handen goed te wassen. Wij schudden geen handen.’

In samenwerking met indebuurt Gouda