De weilanden van het toekomstige Vijfde Dorp in de Gemeente Zuidplas, op de kruising met de Derde Tochtweg en de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen/Nieuwerkerk.
Volledig scherm
De weilanden van het toekomstige Vijfde Dorp in de Gemeente Zuidplas, op de kruising met de Derde Tochtweg en de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen/Nieuwerkerk. © Frank de Roo

D66-raadslid Klovert vreest overbemesting Vijfde Dorp: ‘Grond wordt structureel kapotgemaakt‘

,,Straks groeien er alleen nog maar bramen en brandnetels op de grond waar woningen en natuurontwikkeling in het Vijfde Dorp in Zuidplas moet komen.” Dat vreest D66-raadslid Frans Klovert. De grond wordt volgens hem ‘structureel kapotgemaakt’ door mest. Veel te veel mest.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?