Agaatslak en jarige Max. Max is 6 geworden en geeft een feestje bij Brokken en zo, dierenwinkel. In zijn hand een agaatslak.
Volledig scherm
Agaatslak en jarige Max. Max is 6 geworden en geeft een feestje bij Brokken en zo, dierenwinkel. In zijn hand een agaatslak. © Marlies Wessels

'De Ikea voor dieren’, de zesjarige Max viert zijn verjaardag in Goudse dierenspeciaalzaak

EN NU IKIn de rubriek En nu ik! worden bekende en onbekende streekgenoten geportretteerd. 

Brokken & Zo in Gouda is meer dan een doorsneedierenspeciaalzaak. ,,We worden ook weleens de Ikea voor dieren genoemd’’, meldt eigenares Ina van Vliet (42) trots. Een dierenarts, een trimsalon, een knaagdierenhotel, een kattencafé en volgende week zaterdag zelfs een kattendag.

Het is allemaal te vinden in de grote winkel aan de Burgemeester van Reenensingel. Evenals huishond Ober en een bonte verzameling van knaagdieren en reptielen: konijnen, cavia’s, hamsters, ratjes, twee Franse hangoren, de baardagamen (hagedissen) Baarda, Blixem en Regenboog, slang Oreo, de varkentjes Knorr en Unox, konijntjes en twee reuzenslakken.

De zesjarige Max Cohen uit Stolwijk vierde afgelopen week met vijf vriendjes zijn verjaardagsfeestje bij Brokken & Zo. En genoten dat ze hebben, vertelt zijn moeder Karin, wiens idee het was om haar zoon naar Gouda te sturen. ,,Ik stond voor het filiaal van Brokken & Zo in het centrum van Gouda. Daar hoorde ik van een medewerker die toevallig buiten stond dat de andere vestiging ook kinderfeestjes geeft. ,,Ik dacht toen: dat moet ik onthouden.’’ Max houdt van dieren en is er zeker niet bang voor. Zelfs niet voor slangen. Moeder Karin: ,,Hij heeft er zelfs al een keer een om zijn nek gehad.’’

Slang Oreo liet het op het verjaardagspartijtje van de zesjarige Stolwijker afweten, omdat die momenteel in een winterslaap is. Net als baardagaam Baarda. Hoewel deze hagedis er voor sommigen niet echt appetijtelijk uitziet, is dit reptiel toch heel lief. Eigenares Ina van Vliet: ,,Hij is heel makkelijk en bijt nooit. Je kunt hem heel makkelijk op je hand houden. Een baardagaam is een ideaal huisdier wanneer kinderen allergisch zijn. Ze zijn heel snel tam.’’ De reuzenslakken waren voor Max en zijn vriendjes gelukkig wel beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Gouda