Redouane Hamim (28) runt op eigen initiatief en zonder middelen een kickboksschool in Korte Akkeren, samen met trainer Jaouad Erraji (41, rechts). Wendy Heij, Johan de Wit (linksachter) en Maurice Mattheus (rechtsachter) van Sociaal Korte Akkeren steunen Redouane, net als PvdA-raadslid Mohammed Mohandis (achtergrond).
Volledig scherm
PREMIUM
Redouane Hamim (28) runt op eigen initiatief en zonder middelen een kickboksschool in Korte Akkeren, samen met trainer Jaouad Erraji (41, rechts). Wendy Heij, Johan de Wit (linksachter) en Maurice Mattheus (rechtsachter) van Sociaal Korte Akkeren steunen Redouane, net als PvdA-raadslid Mohammed Mohandis (achtergrond). © Sandra Zeilstra

De kickboksschool van de Goudse Redouane is méér dan sport: ‘Ik leer ze om wat van hun leven te maken’

Een aangeboren heupafwijking maakte in één klap een einde aan zijn droom om topsport-kickbokser te worden. Na een operatie raakte hij in een dal, maar Redouane Hamim (28) vocht zich terug, om de mentor te zijn die hijzelf vroeger ‘hard nodig had’. Nu runt hij, midden in de Goudse wijk Korte Akkeren, een kickboksschool. ,,Hier draait het om discipline en respect.”