Het weeshuiscomplex in Gouda wordt verbouwd tot hotel. Rechts directievoorzitter Marco Peppel. Links Albert van Eijnsbergen, directeur Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR).
Volledig scherm
PREMIUM
Het weeshuiscomplex in Gouda wordt verbouwd tot hotel. Rechts directievoorzitter Marco Peppel. Links Albert van Eijnsbergen, directeur Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR). © Pim Mul

De Markthal, het Rijksmuseum en De Kuip? Dit bouwbedrijf tekende voor deze monsterklussen

In het oude weeshuis aan de Spieringstraat in Gouda komen appartementen en een luxe hotel. Die verbouwing is in handen van J.P. van Eesteren. Het Goudse bedrijf was eerder verantwoordelijk voor bekende, iconische bouwwerken. 

 1. Goudse vrouw (30) zag haar auto in vlammen opgaan tijdens onlusten: ‘Lekker voor jullie, riep iemand’
  PREMIUM

  Goudse vrouw (30) zag haar auto in vlammen opgaan tijdens onlusten: ‘Lekker voor jullie, riep iemand’

  Er was getoeter in de wijk, en toen sloegen de vlammen uit hun Skoda Fabia. Bewoners van de Teldersstraat in Gouda-Oost moesten lijdzaam toezien hoe jongeren vlak voor het ingaan van de avondklok en het uitvaardigen van een noodbevel moedwillig hun auto de vernieling in hielpen. ,,‘Lekker voor jullie’, riep een jongen die langskwam toen onze auto net was geblust. Buren zeiden: Wij hebben die avondklok ook niet bedacht’.”

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Schokkende bodycambeelden: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: zo ging het eraan toe tijdens de rellen in Eindhoven

 2. Dit stemt de 'gewone' man op straat
  Play

  Dit stemt de 'gewone' man op straat