Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Oude School in Ter Aar. © Frank de Roo

De Oude School serveert kakofonie van smaken

De Gouden PollepelDe Oude School - Het voorgerecht ‘Schoolbel’ blijkt een schier oneindige parade van hapjes. Ook bij de hoofdgang is er een lange optocht, deze keer van bijgerechten. Vis en vlees kunnen warmer. Een dessert brengt een onaangekondigde, onduidelijke en plakkerige toplaag.

Eten à la carte bij De Oude School in Ter Aar is niet goedkoop. De drie gangen van mijn bestelling kosten 46 euro. Voor minder dan de helft is er een maandmenu van maar liefst vier gangen (22,50 euro). Omdat dit meimenu een gang meer telt, adviseert de bediening het voor- en tussengerecht ervan gelijktijdig op te dienen.

  1. Verkeersdeskundige: wennen aan stilstaan of het snelfietspad nemen

    Verkeers­des­kun­di­ge: wennen aan stilstaan of het snelfiets­pad nemen

    Ga niet massaal binnendoor rijden, het wegennet in het Groene Hart is ontoereikend, zegt verkeerskundig adviseur Dolf Roodenburg. ,,Bij een incident als op de Goudseweg blijkt er weinig uitwijkmogelijkheid te zijn. We hebben op zo’n moment allemaal haast. En we hebben slimme navigatiesystemen die alternatieve routes gaan voorstellen. Veel automobilisten gaan dan binnendoor over de polderwegen, met als gevolg dat die aan gort worden gereden. Dat levert de gemeenten weer heel veel schade op.‘’

In samenwerking met indebuurt Gouda