Van links naar rechts: Fréderique Merkx (12) Rosalie Veldman (12) en Evie Bunnik (11) fietsen vanaf maandag naar de brugklas van het Antonius College in Gouda. Een van de drukke straten die ze moeten oversteken is de Joubertstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Fréderique Merkx (12) Rosalie Veldman (12) en Evie Bunnik (11) fietsen vanaf maandag naar de brugklas van het Antonius College in Gouda. Een van de drukke straten die ze moeten oversteken is de Joubertstraat. © Sandra Zeilstra

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent oppassen op de weg: 9 tips voor een veilige oversteek

Het is weer zover: de scholen zijn weer begonnen. Ook in het Groene Hart moeten automobilisten weer rekening houden met bepakte en bezakte kinderen die vanaf ‘s ochtends vroeg op pad gaan. En dat vraagt om een waarschuwing, want het ‘blijft altijd even wennen’, zo vlak na de zomervakantie. 

  1. Vergeten verzetsstrijder Jan Berkelaar na 77 jaar alsnog erkend
    PREMIUM

    Vergeten verzets­strij­der Jan Berkelaar na 77 jaar alsnog erkend

    Het is 13 juli 1943 als Vinkevener Jan Berkelaar wordt opgepakt en naar een politiebureau in Amsterdam-Noord gebracht wordt. Als Amerikaanse bommenwerpers een missie uitvoeren, wordt het politiebureau geraakt. Jan Berkelaar overleeft het niet. Nieuw onderzoek leert dat Berkelaar deel uitmaakte van het verzet. Na 77 jaar is hij alsnog toegevoegd aan de Erelijst van Gevallenen 1940-1945. ,,Erkenning die hem toekomt’’, vindt dochter Plonia Berkelaar.

In samenwerking met indebuurt Gouda