Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul Rutjes, eigenaar van de Spiegeltent aan de Turfmarkt in Gouda: ,,Het is een bijzondere ruimte doordat er geen ramen in zitten. Je kunt buiten niet zien wat er binnen is, en andersom. Dat maakt het intiem en geheimzinnig.'' © Sandra Zeilstra

De Spiegeltent in Gouda is intiem en gezellig

Open monumentendag 2019‘Plekken van plezier’ is het landelijke thema van Open Monumentendag 2019, aanstaande zaterdag en zondag. Dan openen eigenaren van de meest uiteenlopende monumenten de deuren; een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen in een bijzonder pand in uw straat, dorp of stad, waarvan de deuren gewoonlijk gesloten blijven. 

Een beetje een geheime 'plek van plezier' is de Spiegeltent aan de Turfmarkt 51 in Gouda. Van buiten wijst bijna niets erop dat hier de 'discotheek van honderd jaar geleden' staat, waar de kermissfeer van begin vorige eeuw nog voelbaar is.

Het is het uithangbord aan de voorgevel waardoor duidelijk is dat hier de Spiegeltent moet zijn, want zelfs door de ramen turend zie je er nog niets van. Wie komend weekend binnen wil kijken, moet aan de zijkant door een steegje naar een nietszeggende ingang. 

In samenwerking met indebuurt Gouda