Volledig scherm
Laurian Serno (17) en Jasmijn de Knoop (17) uit Gouda maakten een professionele film over depressie. © Sandra Zeilstra

‘De Val’, film van Goudse tieners uitverkocht

‘De Val’, de 20 minuten durende professionele film gemaakt door de Goudse tieners Jasmijn de Knoop (17) en Laurian Serno (17), is helemaal uitverkocht. De film schittert op donderdagavond 31 oktober op het witte doek van Cinema Gouda. 

Het thema is ‘Depressie’. ,,De belevingswereld van Tess, gespeeld door Vera Peetoom, staat centraal”, legde Laurian eerder uit. ,,Zij trekt zich terug en komt in een isolement. Als ook haar hartsvriendin Nina zich van haar afkeert, dan lijkt ze haar besluit genomen te hebben.”

Niet verklappen

Hoe het afloopt met Tess kan het duo uiteraard nog niet verklappen. Laurian: ,,Spannend is het wel: op één van de draaidagen werkten we met een stuntteam.” Jasmijn en Laurian maakten ‘De Val’ voor school. Het oorspronkelijke idee was om een film te maken, vastgelegd met een mobiele telefoon en wat hulp met de montage. Dat ‘liep een beetje uit de hand’. 

De tieners kozen voor het thema depressie omdat er ‘nog veel taboes te doorbreken zijn’. Jasmijn: ,,Je bent niet de enige, dat is de boodschap.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda