Ed Breuren, Martijn Gerits en Pike Uittenbogaard kunnen straks, net als vorig jaar, weer sjouwen met de stoeltjes voor de terrassen op het Kerkplein in Woerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed Breuren, Martijn Gerits en Pike Uittenbogaard kunnen straks, net als vorig jaar, weer sjouwen met de stoeltjes voor de terrassen op het Kerkplein in Woerden. © Marlies Wessels

Deze burgemeesters willen dat terrassen langer open blijven: ‘Na 18.00 uur wordt handhaven een probleem’

Na 18.00 uur wordt het pas een probleem in de binnensteden, vrezen enkele burgemeesters in het Groene Hart. Woensdag mogen de terrassen open en kan er weer ‘ouderwets’ geshopt worden. Een aantal burgemeesters pleit voor langere openingstijden van de terrassen. 

  1. Bewoners en scholieren strijden tegen hardrijders in Zuidplas: ‘Een aantal mensen rijdt hier honderd!’
    PREMIUM

    Bewoners en scholieren strijden tegen hardrij­ders in Zuidplas: ‘Een aantal mensen rijdt hier honderd!’

    Te hard rijden in 30 kilometerzones in Zuidplas moet aangepakt worden. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas. Dinsdag is daarom een nieuwe verkeersactie van start gegaan. Samen met scholieren en bewoners worden laserguncontroles gehouden en stickers geplakt. Om te beginnen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Doel: een extra aandachtsprikkel voor bestuurders om zo hun snelheid terug te brengen.