Foto Pim Mul 23032018 Gouda. Stadsdichter Pieter Stroop van Renen
Volledig scherm
Foto Pim Mul 23032018 Gouda. Stadsdichter Pieter Stroop van Renen © Pim Mul

Dichters gezocht: Gouda gaat versjes op reclameborden zetten

Op twintig reclameborden in Gouda komen deze maand dichtregels te hangen van Gouwenaars. Dichttalenten kunnen zich nog aanmelden hiervoor.

‘Hoezeer ik ook de vrijheid wens
Voor morgen is de tuin de grens’

Gouwenaar Chris Bellekom kreeg al veel lof voor deze dichtregels over de coronacrisis en de woorden staan zelfs afgedrukt op een T-shirt.

Volgens oud-stadsdichter Pieter Stroop van Renen is dit fragment uit het gedicht ‘Anderhalfjes‘ van 20 tot 27 april zeker te lezen op diverse reclamezuilen in Gouda. ,,Chris heeft hiermee veel mensen geraakt. We zoeken nog andere Gouwenaars die hun gedachten zo mooi op papier kunnen zetten.”

Zelf levert hij eveneens een bijdrage, net als de Goudse dichter Jeffrey van Geenen. Wie het ook aandurft, kan via de Facebookpagina Gouda Poëziestad een tekst sturen.

Woordenjacht

Quote

We zoeken nog andere Gouwenaars die hun gedachten zo mooi op papier kunnen zetten

Pieter Stroop van Renen

De dichtregels hoeven niet te gaan over corona of zelfs niet over Gouda. ,,Maar we willen wel graag dat het een project van Goudse dichters wordt. We willen daarmee het straatbeeld wat opvrolijken in deze sombere tijden. Je had al de berenjacht, maar nu kun je binnenkort ook op woordenjacht: Zoek alle plekken in de stad waar dichtregels hangen.” 

De oud-stadsdichter benaderde hiervoor ESH Media, die veel reclamezuilen in Gouda heeft. ,,Ze vonden het een leuk idee en we kunnen het met grote korting realiseren. Er zijn momenteel geen evenementen waar reclame voor gemaakt hoeft te worden, dus er was ruimte om dit te doen. Het subsidiepotje GoudApot ondersteunt ons met enkele honderden euro’s.”

Selfie-actie

Aan het project wordt ook een ‘selfie‘-actie gekoppeld. Wie een leuke foto van zichzelf bij één van de dichtregels levert, maakt kans op een bezoek van Pieter Stroop van Renen, Chris Bellekom of Jeffrey van Geenen aan huis. De poëet naar keuze draagt dan op het balkon of in de tuin gedichten voor en geeft er ook - uiteraard op veilige afstand - een persoonlijke invulling aan.

In samenwerking met indebuurt Gouda