Volledig scherm
De hottub van de Reeuwijkse waterscoutingclub © Waterscouting St. Willibrordus

‘Diefstal van onze zelfgebouwde hottub is geen impulsieve daad’

UPDATEBloed, zweet en tranen zitten in de zelfgebouwde hottub van Waterscouting St. Willibrordus in Reeuwijk. Een pronkstukje als het ware. Dat vond ook een dief die het bubbelbad heeft meegenomen. De scouting baalt als een stekker. 

Lang heeft de scoutingclub niet plezier kunnen hebben van de hottub en de kachel. In de kerstvakantie was een en ander in elkaar gebouwd. ,,De vijverbak kwam via Marktplaats en hebben we gerepareerd, omdat deze lek was. En ook de kachel hebben we met diverse materialen aan het werk gekregen. Ons bloed, zweet en tranen zitten dus in deze zelfgebouwde tobbe met kachel, die we graag wilden gebruiken tijdens weekendjes weg en voor ons zomerkamp. We willen deze dan ook graag terug”, zegt Ties Bontenbal, teamleider verkennersleiding van Waterscouting St. Willibrordus.

Voorbereid

Volledig scherm
De hottub van de Reeuwijkse waterscoutingclub © Waterscouting St. Willibrordus

Het bad lag achter het terrein van de vereniging, terwijl de kachel in een afgesloten schuurtje stond. De daders moeten dus voorbereid te werk zijn gegaan, concludeert Bontenbal.

,,Kennelijk wisten de dieven dat het bij elkaar hoorde en waar alles lag opgeslagen. In het schuurtje liggen bijvoorbeeld ook andere kostbare spullen, zoals elektrisch tuingereedschap, maar dat is niet meegenomen. Daarnaast valt die bak amper met twee mensen te tillen en is deze alleen te vervoeren met een aanhangwagen. Het kan dus geen impulsieve daad zijn geweest.”

Bontenbal heeft inmiddels aangifte is gedaan bij de politie, maar heeft niet veel hoop dat daar iets uit gaat komen. ,,Social media is volgens ons, de grootste kans op terug keer van de gestolen spullen.”

Wie de waterscoutingvereniging een doorslaggevende helpende hand toereikt krijgt er ook iets voor terug, belooft de teamleider. ,,Een krat pils voor de gouden tip!”

In samenwerking met indebuurt Gouda