Volledig scherm
Zwanenbeschermster Saskia van Rooy uit Stolwijk (Archieffoto). © Peter Franken

Dierenbeschermer Saskia van Rooy zegt doodsbedreigingen te krijgen

Dierenbeschermster Saskia van Rooy zegt doodsbedreigingen te hebben ontvangen op Twitter. De Stolwijkse roept de politie en burgemeester Roel Cazemier op in actie te komen.

Van Rooy loopt wekelijks in de weilanden van de Krimpenerwaard om naar eigen zeggen jagersmisstanden aan de kaak te stellen. Sinds vorige week krijgt ze daarbij versterking van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Op beelden is te zien dat zij jagers tijdens hun werk filmen en fotograferen.

Op Twitter reageert het Anti Veganistisch Verbond Nederland op deze opnames: ‘Privacy kent dit tuig niet. Die moet je gewoon aanpakken, keihard, dat snappen ze wel. Ik heb ze gewaarschuwd. Kom hier op het terrein en je hebt als eerste een ambulance nodig... daarna de politie!’ en ‘Moet je bij ons proberen. Eet je voortaan met een rietje!’

Van Rooy vindt dat de politie en burgemeester haar moeten beschermen. Cazemier laat in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van recente dreigtweets. Daarnaast is het volgens hem een zaak voor het Openbaar Ministerie. ,,Als mevrouw zich bedreigd voelt, moet ze daarvan aangifte doen."

In samenwerking met indebuurt Gouda