Blokkerwinkel van Dirk Bron aan de Keyserlei in Antwerpen.
Volledig scherm
Blokkerwinkel van Dirk Bron aan de Keyserlei in Antwerpen. © BELGA

Dirk Bron (59) uit Waddinxveen al eerder voor de rechter

De 59-jarige Waddinxvener Dirk Bron, die onderwerp is van onderzoek door politie en justitie, heeft in 2011 ook al eens voor de rechter gestaan. Die oordeelde dat Bron voor privédoeleinden grote sommen geld opnam van de rekening van een Haagse kledingzaak die hij had overgenomen. 

Ruim 60.000 euro aan pinopnames, een rekening  à 41.000 euro bij hotel Huis ter Duin en een verkoopopbrengst van ruim 15.000 euro: volgens de rechter allemaal privérekeningen van Dirk Bron die hij betaalde met het geld van Aqua Store. Volgens een van de twee curatoren in die zaak hebben ze - nadat het bedrijf failliet was gegaan - nooit een cent teruggezien. 

Dirk Bron, die onlangs 123 Belgische Blokkerwinkels overnam, moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Volgens Bron zelf verdenkt justitie hem van fraude. 

Het Openbaar Ministerie wil alleen bevestigen dat een 59-jarige Waddinxvener wordt vervolgd voor het niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting. 

Bron zegt dat hij is getild door de eigenaar van een Alphense groothandel. Daarbij draaide het om een partij boxershorts uit Turkije. Die bleken nep te zijn.

Hans Koets, advocaat van de door Bron genoemde Alphense ondernemer, zegt: ,,Ik heb het idee dat er in de zaak van Bron meer speelt dan onderbroeken. Mijn cliënt is in deze zaak geen verdachte, maar getuige. Dat zegt genoeg.” 

In samenwerking met indebuurt Gouda