Volledig scherm
© Frank de Roo

Distributiecentrum Blokker in Gouda volgend jaar dicht

Het in 2015 geopende distributiecentrum van Blokker in Gouda sluit per 1 augustus 2019 de deuren. Blokker concentreert haar activiteiten in het distributiecentrum in Geldermalsen. Dat wordt de komende tijd verbouwd.

Bij Blokker in Gouda werken momenteel 49 mensen. Het merendeel van hen krijgt het aanbod hun baan voort te zetten in Geldermalsen. Daar werken momenteel ruim 300 mensen.

Het distributiecentrum in Gouda verzorgt de online bestellingen, vanuit Geldermalsen worden nu de winkels bevoorraad. ,,Blokker wil deze twee dingen dichter bij elkaar brengen’’, aldus een woordvoerder.

Mooie stap

Het distributiecentrum in Gouda opende in 2015 en verving dat in Houten. Het was bij aanvang 15.000 vierkante meter groot en vanaf maart 2016 kwam daar nog eens 22.000 vierkante meter bij. Het is 7 dagen per week, 16 uur per dag in gebruik. Magazijnmedewerkers verwerken er tot 11.000 orders per dag. Dat zijn er 700 per uur. In Gouda staan 12.000 producten op voorraad.

Ludo Bijvoet, algemeen directeur van Blokker: ,,We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd in ons bedrijf. De investering in een modern distributiecentrum , is een mooie stap en geeft blijk van ons vertrouwen in de toekomst. Het samenbrengen van alle distributie-activiteiten in één modern DC, maakt dat Blokker haar klanten, online en in de winkels, beter kan bedienen. Het zorgt voor kortere levertijden en op termijn tot tot lagere kosten.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda