Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Möckelmann installeert de benodigde software voor lesgeven op afstand op de laptop van docent Duits Merel Hoogendoorn. © Sandra Zeilstra

Dit bedrijf claimt dé oplossing voor het lerarentekort: een FaceTime-docent voor de klas

Dé oplossing voor het lerarentekort: een FaceTime-leerkracht ‘voor’ de klas. Dankzij Dieter Möckelmann van Like2Teach uit Reeuwijk wordt er na de zomervakantie een begin mee gemaakt. ,,Het alternatief is leerlingen naar huis sturen”, benadrukt hij het belang.

,,De aanleiding is natuurlijk het lerarentekort”, zegt Möckelmann (44). ,,Wij wilden terug naar de kern van het onderwijs: kennisoverdracht. Het delen van informatie. Je hebt een leraar nodig die iets uitlegt, maar die leerkracht is er niet. Althans, niet in de juiste regio.”

Möckelmann zet zich met zijn compagnon Hans Hoornstra al enkele jaren in om met technologie het onderwijs oplossingen te bieden. ,,Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met schoolleiders. Eerst zien ze nog wel bezwaren, maar na verloop van tijd worden ze enthousiast. Dan denken ze dat het toch wel eens iets kan zijn. Bovendien, het alternatief is leerlingen naar huis sturen.”

In samenwerking met indebuurt Gouda