De moskee Al Hijra in Waddinxveen is uitgeroepen tot groene moskee. De bestuursleden Sulimen Ifrandi en Aziz Boukarka zijn hier trots op.
Volledig scherm
PREMIUM
De moskee Al Hijra in Waddinxveen is uitgeroepen tot groene moskee. De bestuursleden Sulimen Ifrandi en Aziz Boukarka zijn hier trots op. © Pim Mul

Dit is de eerste groene moskee van het Groene Hart: ‘Bij ons is het heerlijk toeven’

De eerste groene moskee van het Groene Hart staat in Waddinxveen. De moskee Alhijra is uitgerust met een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en led-lampen. Het bestuur van het gebedshuis heeft er de afgelopen jaren veel aan gedaan om te verduurzamen. ,,We proberen zo milieubewust mogelijk te zijn. Vanuit onszelf maar ook vanuit ons geloof.” 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Crowdfunding voor laatste F100 gevechtsstraaljager: 'Ging voor het eerst door geluidsbarrière'
  Play

  Crowdfun­ding voor laatste F100 gevechts­straal­ja­ger: 'Ging voor het eerst door geluidsbar­riè­re'

 2. De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!
  Play

  De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!