Speekselprofessor Floris Bikker. Professoren mogen zelf de voering van hun toga bepalen, Bikker koos voor zijn favoriete sport: paragliden.
Volledig scherm
PREMIUM
Speekselprofessor Floris Bikker. Professoren mogen zelf de voering van hun toga bepalen, Bikker koos voor zijn favoriete sport: paragliden. © Marlies Wessels

Dit is waarom speeksel zo belangrijk is voor je mondgezondheid: ‘Het is een geweldig vloeistof’

ONDER PROFESSORENIn deze rubriek portretteren we een wetenschapper uit het Groene Hart. Vandaag: Floris Bikker uit Gouda, die als professor weet hoe belangrijk speeksel is voor onze mondgezondheid. Hij ontrafelt de functies van speeksel en zoekt naar behandelingen van patiënten met droge mondklachten, maar kiest als paraglider ook graag het luchtruim.

  1. 200 woningen te koop in Bodegraven-Reeuwijk, maar wethouder koopt huis in andere gemeente: ‘Een slecht signaal’
    PREMIUM
    POLL

    200 woningen te koop in Bodegraven-Reeuwijk, maar wethouder koopt huis in andere gemeente: ‘Een slecht signaal’

    Een wethouder moet officieel wonen in de gemeente waarin hij of zij werkt. Toch heeft wethouder Inge Nieuwenhuizen (VVD) van Bodegraven-Reeuwijk een huis gekocht in Gouda. Ze huurde al in Oudewater, omdat ze naar eigen zeggen in Bodegraven-Reeuwijk geen geschikte woning kon vinden. En hoewel er 223 woningen te koop staan in de gemeente is dat ook nu haar argument om in Gouda een woning te kopen.